Anasayfa / Basın Açıklamaları / Haber-Sen PTT'de İşten Çıkartmaları Protesto Etti

Haber-Sen PTT'de İşten Çıkartmaları Protesto Etti

PTT Genel Müdürlüğüne bağlı iş yerlerinde çalışan taşeron şirket işçilerinden Ankara’da 82 kişi, İstanbul’da ise 105 kişi 31.12.2010 tarihi itibarıyla işten atıldı. Türkiye genelinde ise toplam taşeron işçilerinden  %  10–15 eksiltilmeye gidilecektir. 

istanbulda  AVPİM önünde  PTT iş kolunda bulunan Haber-Sen 8-9, Haber-İş, Türk Haber Sen ortak basın açıklaması yaptı. KESK Büro Emekçileri Sendikası açıklamaya destekte bulundu. Basın açıklamasını Şube Başkanımız Cemalettin Yüksel Okudu.

 Ankara’ da PTT Çankaya Dağıtım ve Toplama Merkezi önünde toplanan Haber-Sen kitlesi, PTT yönetimi tarafından engellenmeye çalışıldı. PTT Merkez müdürlük yönetiminin çıkardığı tüm zorluklara rağmen basın açıklamasını şube başkanı Yaşar Polat okuduktan Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı kısa bir konuşma yaptı.

Basın Açılaması metni:

BASINA VE KAMUOYUNA

PTT Genel Müdürlüğüne bağlı iş yerlerinde çalışan taşeron şirket işçilerinden Ankara’da 82 kişi, İstanbul’da ise 105 kişi 31.12.2010 tarihi itibarıyla işten atıldı. Türkiye genelinde ise toplam taşeron işçilerinden  %  10–15 eksiltilmeye gidilecektir.

İşçilerin işten atılma gerekçesi ise PTT’de iş yükünün azaldığı ve tasarruf tedbirleridir. PTT de 30 bin sözleşmeli personel 7 bin civarında ise taşeron işçisi istihdam edilmektedir. PTT Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan verilere göre 10 bine yakın kadrolu personel açığı vardır.

PTT 150’ye yakın kurum ve kuruluşla sözleşme yaparak 200’e yakın farklı işlem çeşidi ile vatandaşa hizmet vermektedir. Bu sayılarda giderek artmaktadır.

Emeklilik ve diğer nedenlerle ve yeterli sayıda personel alınmadığından çalışan personelin iş yoğunluğu giderek artmaktadır. Çalışma saatleri fiilen uzatılırken, çalışma koşulları daha da ağırlaşmaktadır.

AKP Hükümeti uyguladığı istihdam politikaları ile çalışma yaşamını dayanılmaz hale getirmiştir. Her gün onlarca taşeron şirket işçisinin işten atılması sıradan uygulamaya dönüşmüştür. Kamu hizmetleri taşeron şirket işçileri aracılığıyla verilir hale gelmiştir. Taşeronlaştırma uygulamalarının sonuçları ise kangren haline gelmiştir.

Taşeron şirket işçileri kölelik düzeninde çalışmaktadır. Sendikal haklardan, iş güvencesinden yoksun,  çalışma koşulları ve hakları ise işverenin insafına terk edilmiştir.

Başbakan özel sektöre işçi almaları için çağrı yaparken, kamuya ait kurumlardan işçi çıkartılması ikiyüzlü politikaların bir sonucudur. Tek geçim kaynakları asgari ücreti olan bu insanlar işten atılarak açlığa, ölüme terk edilmektedir.

AKP Hükümetine sesleniyoruz. İnsanlık suçu haline dönen taşeronlaştırma uygulamalarından derhal vazgeçin. Kamuda istihdam edilen taşeron şirket işçilerini kadroya alın. Ekonomik krizin bedelini emekçilere ödettirmeyin. Daha çok kar uğruna emekçilerin yaşamını karartmayın.

Sendikamız işten atılan işçi arkadaşlarımızın yanındadır. Arkadaşlarımız işlerine dönünceye kadar onlarla birlikte mücadeleye devam edeceğiz.05.01.2011

İşten atmalar durdurulsun.

İşten atılanlar geri alınsın.

Taşeronlaştırma kaldırılsın.

PTT’ye kadrolu iş güvenceli personel alınsın. 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 2 =

Örnek Resim