Anasayfa / Basın Açıklamaları / Yeni Şafak Gazetesine Siyah Çelenk Bıraktık!

Yeni Şafak Gazetesine Siyah Çelenk Bıraktık!

Bugün(25.12.2019) KESK Haber-Sen olarak  Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Haber-Sen Yürütme Kurulu, KESK e bağlı Sendikalarımızın  MYK üyeleri ve Ankara Şubeler Platformumuzla birlikte PTT emekçilerine yönelik yapılan hakaret dolayısıyla Yeni Şafak Gazetesi önünde basın açıklaması yaparak siyah çelenk bıraktık. Eylem sonunda Haber-Sen MYK üyelerimiz ve Haber-Sen Avukatımızla birlikte Basın suçları soruşturma bürosu Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Basın açıklaması Metnimizi Genel Başkanımız Musa ÖZDEMİR okudu.

Ardından KESK Eşbaşkanımız Mehmet BOZGEYİK konu hakkında görüşlerini bildirdi.

 

Basın Açıklaması Metnimiz Aşağıdadır.

BASINA VE KAMUOYUNA

Yeni Şafak Yazarı Mehmet Şekerin 20.12.2019 tarihinde “PTT Öküzlerini Neyle Besliyor?” başlığıyla yazdığı ve PTT çalışanlarına hakaretler içeren yazısı, Yeni Şafak gazetesinde yayınlanmıştır.

PTT aracılığıyla gönderdiği kargonun gecikmesi üzerine yazmış olduğu bu yazıda “Acaba bizim PTT’mizde Selma Hanım gibi gemiyle İnebolu üzerinden mi götürüyor kargoları? Gemiden indikten sonra kargolar öküzlerin çektiği kağnılarla mı taşınmakta? Öküzler yüzyıl öncesi gibi cılız, bakımsız, bir deri bir kemik mi ?  Öyleyse PTT öküzlerini niye iyi beslemiyor?” diyerek PTT de çalışan üyelerimize ve tüm PTT çalışanlarına hakaret etmiştir.

179 yıllık köklü geçmişiyle Posta Teşkilatı en önemli kamu kurumlarından biri olmasına rağmen, gerek personel rejiminde yapılan değişiklikle gerekse özelleştirme adımlarıyla kamu kurumu olma vasfını yitirmek üzeredir.

PTT Kurulduğu günden 2013 yılına kadar, kamu kurumu olarak, istihdam ettiği kamu personeliyle kamu hizmeti vermeye devam etmiştir. Haber Sen olarak tek başımıza verdiğimiz uzun soluklu mücadelemize rağmen PTT Anonim Şirkete dönüştürülmüştür.

Sonuç olarak:

Posta Teşkilatında çalışan Kamu Emekçileri, 657 DMK ile memur, 399 sayılı KHK ile sözleşmeli, taşeron işçisi ve İdari Hizmet Sözleşmesi (İHS) gibi farklı statülerde çalışma şekilleriyle İş güvencesi esnetilmiş ve çalışma koşulları ağırlaştırılmıştır.

Nüfus ve yüzölçümüne göre iş yükü baz alındığında, Avrupa ülkeleri arasında  en az posta emekçisi istihdam eden bir kamu kuruluşu PTT’dir. Bu tablo ülkemizdeki PTT emekçilerinin iş yükünün ne kadar ağır olduğunu  gösteren en önemli göstergelerden biridir.

PTT Genel Müdürlüğü son dönemlerde yaptığı yeni anlaşmalar ile zaten çok kötü şartlarda çalışan PTT emekçisinin iş yükünün daha da artmasına sebep olmuştur. PTT yönetiminin acil personel alımına gitmesi gerekirken bu yapılmamış,  gönderilerde gecikmeler yaşanmış, PTT emekçisi ile yurttaşlar karşı karşıya getirilmiştir.

Gönderilerin zamanında ulaşmamasının sebebi PTT emekçisi değildir..

PTT emekçisi personel eksikliği ve iş yoğunluğuna rağmen büyük bir özveri ile çalışmaktadır.

Bir gazeteci tarafından kargoların tesliminde gecikme yaşanmasının nedenleri araştırılarak yazı yazılması gerekirken, Mehmet Şeker gecikme nedeniyle kargoları taşıyan personele “öküz” diyerek, yazısına “PTT Öküzlerini Neyle Besliyor?” başlığı atarak PTT çalışanlarına karşı Basın-Yayın yoluyla hakaret suçunu işlemiştir.

Yazar Mehmet Şeker “PTT emekçilerine özür borcum vardır” diye durumu geçiştirmemeli, hakaret ettiği yöntemle yani hakaret yazısı yazdığı gazete köşesinden özür dilemelidir.

Bir gazeteci; PTT onca hukuksuzluklar varken gönderi geç teslim edildi diye hakaret edeceğine;

Yaz kış demeden çalışan posta dağıtıcılarının resen emekli edilerek gasp edilen yıpranma ücretleriyle ilgili köşe yazısı yazmalı,

Kurumun Varlık Fonuna devrinden sonra 1.5 milyar dolar nereye gitti bunlar sorgulamalı,

PTT’de liyakat bir tarafa bırakılarak sınavsız müdür olarak atananlar ile ilgili köşe yazısı yazmalı,

PTT A.Ş’ye dönüştürerek farklı statülerde personel çalıştırılarak yapılan emek sömürüsü konusunu işlemeli,

PTT’ye yüksek fiyatlarla kiralan mobil taşıtlar kimlere ait bunları sorgulamalı,

PTT’ye alınan para sayma makineleri ve koku makinelerini sorgulamalı,

PTT’ye kiralanan deniz taşıtlarını sorgulamalı. Çünkü gazetecinin görevi emekçilere hakaret etmek değil toplumu aydınlatmaktır.

Bunları bir tarafa bırakıp yaz kış demeden çok zor şartlarda çalışan emekçilere hakaret etmek işin kolaycılıktır…

Konu hakkında fiili ve meşru mücadelemize devam ederek hukuksal zeminde hesabını sormak için hazırlıklarımızı tamamladık. Basın açıklamamızdan sonra Mehmet Şeker hakkında suç duyurusunda bulunacağız. 25.12.2019

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + twelve =

Örnek Resim