Anasayfa / Basın Açıklamaları / PTT GENELGELERİ HAKKINDA

PTT GENELGELERİ HAKKINDA

Ağustos ayı boyunca merkez müdürlüklerini kapsayan genelgeler ile gelişen olayların tüm kamu emekçileri tarafından bilinmesi ve değerlendirmesinin yapılabilmesi için karşılıklı yapılan görüşmelerin ve konu ile ilgili gelişmelerin paylaşılması oldukça önemlidir.
KESK/ Haber-Sen olarak Cumartesi ve Resmi tatillerde çalışmak istemediğimizi İstanbul ve İzmir şubelerimizin düzenlediği eylemler ve diğer illerde yapılan basın açıklamaları ile duyurmuştuk. PTT kurumunun yapmış olduğu bu uygulamaları emek sömürüsü olarak nitelendirmiş aynı tarihlerde sendikamızın web sayfasında yayınlamıştık. Eylemler sonrası PTT Genel Müdürü ile yapılan görüşmelerde çalışanların dinlenme ve tatil yapma haklarının olduğunu, çalışılması gerekli olan hallerde ise gerçek ekonomik karşılığının çalışanlara ödenmesi gerektiğini ifade ettik.Eylem ve basın açıklamalarımızın devam ederek sürdüğü bu süreçte işimize, emeğimize ve kurumumuza sahip çıkma bilinci ve sendikal sorumluluğumuz gereği çalışanları ile kurumun ortak bir noktada buluşması için “karlılık ve verimlilik” kriterini gözeten bir liste ile çalışması gereken PTT merkezlerinin belirlenmesini istedik. Taleplerimiz içerisinde yer alan gişe çalışma saatlerinin mesai saatlerinin bitiminden 30 dakika önce sonlanması ile ilgili talebimiz Genel Müdür tarafından kabul edilerek gerekli çalışmalara başlanıldı. Toplantıda yayınlanmasını istediğimiz iki genelgeyle ilgili olarak PTT Genel Müdürünün personel ihtiyacı olmadığını, KPSS ‘den sınırlı sayıda personel alınabildiğini belirtmiş,biz ise mevcut personelin moral –motivasyonlarının yükseltilmesi ve önemsenmelerini hissetmeleri sonucunda işlerine ve özel hayatlarına olumlu katkıları olacağına inandığımızdan dolaylı özellikle bu iki genelgenin yayınlanmasında ısrarcı olduk. Yapılan bu görüşmeleri daha önce olduğu gibi web sayfamızda yayınlamıştık.
Yapılan eylem ve etkinlikler ile yapılan görüşmeler sonucunda 15.07.2011 tarih 7918 sayılı genelge ile PTT Genel Müdürlüğü tüm PTT merkezlerinde hafta içi mesai saatlerini 08.30-17.30 olacak şekilde düzenledi. Daha sonra Cumartesi ve Resmi tatil günlerini kaldırması tüm PTT emekçilerinde olumlu bir hava estirdi.
Ancak bu olumlu hava uzun sürmedi.05.08.2001 tarih 8840 sayılı genelge ile PTT yönetimi karalılığnı bozarak Turizm bölgelerinde hizmet veren 12 PTT merkezini döviz bozma bahanesiyle mesai saatlerini 11 saat yaparak cumartesi çalışmaları için açtı.Bunun üzerine 2 PTT merkezi daha ilave edildi.
PTT Genel Müdürlüğünün attığı bu geri adım üzerine bir görüşme talep edilerek yayınlanan genelgeye itirazımızı dile getirdik.Genelgeyi hazırlayan Parasal Posta Dairesinin konuya hakim olmadığını ve konu ile ilgili taleplerimizi bir kez daha izah edeceğimiz bir toplantı yapılarak bu yanlıştan dönülmesini istedik.
15.08.2011 tarihinde Parasal Posta Dairesi Başkanı ve yardımcısı ile 4 sendika temsilcisi bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda Daire Başkanı ve yardımcısının konuyu geçiştirmeye yönelik söylemleri ile diğer sendikalarından bizim itirazlarımızı desteklememesinden dolayı toplantı olumsuz sonuçlandı. Toplantı sırasında itirazlarımızı ısrarla ifade edip yazılı olarak’da kuruma verdik. Ayrıca toplantıda çıkan genelgelere rağmen cumartesileri çalışmaya devam ettirilen Ankara Yenişehir merkez müdürlüğünün kapatılmasını istedik. Yapılan görüşmelerde Daire Başkanının “açamazlar, müfettiş yollarım” demesine rağmen olumlu bir sonuç alınamamıştır. Genel Başkanımızın Ankara Başmüdür ile yaptığı görüşmede Başmüdürün “ Benim yetkimle açık kalacak” ifadesi üzerine konu Genel Müdüre aktarılmıştır.
Yenişehir PTT merkez müdürlüğünün yürürlükteki genelgeye aykırı hareket ettiğinden sendika olarak 23.08.2011 tarihinde Ankara PTT Yenişehir iş yeri önünde bir basın açıklaması yapılarak durum kamuoyuyla paylaşılmıştır. Ayrıca sorumlular hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve PTT Disiplin Kuruluna sevk edilmeleri için kuruma yazılı müracaat yapılmıştır.
KESK/ Haber-Sen olarak ayrım gözetmeksizin tüm PTT emekçilerinin ekonomik ve demokratik hak alma mücadelesine devam ediyoruz. Emeğin en yüce değer olduğu bilinci ile kurumu çıkardığı genelgeye sahip çıkmaya çağırıyoruz. Çalışanlar arasında ayrım yapılmaması ve herkesin kurumun uygulamalarından eşit olarak faydalanabilmesi için PTT merkezleri için çıkartılan genelgenin tüm Posta Dağıtım ve Toplama Müdürlükleri ve Kargo İşleme Merkezi çalışanlarına da uygulanmasını istiyoruz.
Verilen mücadelenin kazanımlarla sonuçlanması ancak çalışanların desteği ile mümkün olacağını biliyor tüm emekçileri Haber-Sen’in mücadelesine destek vermeye ve üye olmaya çağırıyoruz.

MÜCADELE EDENLER HER ZAMAN KAZANAMAYABİLİR
ANCAK!
KAZANANLAR HER ZAMAN MÜCADELE EDENLERDİR

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − ten =

Örnek Resim