Anasayfa / Basın Açıklamaları / TRT'de Sürgünler Protesto Edildi

TRT'de Sürgünler Protesto Edildi

Haber-Sen (24.11.2010)dün Ankara, İstanbul ve İzmir’de usulsüz atamaları, tayinleri (Sürgünleri) Protesto etti.

TRT Genel Müdürlüğünde yapılan Basın açıklamasında açıklamayı Haber-Sen Genel Başkanı Ali YILBAŞI yaptı. Yılbaşı TRT yönetiminin siyasi kadrolaşmayı hiç olmadığı kadar hızlandırdığını, TRT’de asli ve sürekli yayın hizmetlerinin yasalara aykırı şekilde taşeron şirketlere devredildiğini özellikle tarafsız olması gereken TRT’nin tek bir görüşün ve sesin kanalı haline geldiğini ifade etti. Yılbaşı, TRT yönetimine sesleniyoruz, sürgünleri durdurun. Haklı bir gerekçeye dayanmadan işten çıkarılan bu arkadaşlarımızın mağduriyetine son verilmesini talep ediyoruz dedi.

samitrteylem41
Eyleme destek veren KESK Genel Başkanı Sami Evren ise TRT’nin sürgün politikalarını protesto ettiklerini belirterek, ”TRT herhangi bir siyasi iktidarın, hükümetin sesi ve borazanı değildir” diye konuştu. TRT’nin kamu yayıncılığını esas almak durumunda olduğunu ifade etti.
ahmettrteylem52Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay da yaptığı açıklamada TRT’nin iktidarın yan kuruluşu haline geldiğini savundu.
emire-24-kasim2010-0101TRT İzmir Bölge Müdürlüğü önünde yapılan yapılan basın açıklamasında basın metnini Haber-Sen Üyesi Emire Özkoç okudu. 24-kasim2010-0151Eylemimize katılan İzmir Gazeteciler Cemiyeti  ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel de bir konuşma yaptı. Ayrıca uluslararası örgütlerden gelen mesajları da okudu.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 5 =

Örnek Resim