Anasayfa / DUYURULAR / UNI' den Dayanışma Talebi

UNI' den Dayanışma Talebi

Sendikamız Genel Merkezi Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ONI den Van depremi ile ilgili dayanışma talebinde bulundu.

ilgili yazının Ingilizce ve Türkçe metinleri aşağıdadır.

Türkçe Metin:

Sayın Neil Anderson

UNI Posta ve Lojistik Sektörü Başkanı

 

Bildiğiniz üzere 23 Ekim 2011 tarihinde ülkemizde büyük bir doğal afet meydana geldi. Van’da gerçekleşen 7,2 şiddetindeki bu deprem sonucunda resmi rakamlara göre 604 kişi yaşamını yitirmiş, binlerce kişi yaralanmış ve yüz binlerce insan evsiz kalmıştır. Daha bu depremin şoku atlatılmadan aynı Bölge de 16 gün sonra 9 Kasım 2011 tarihinde 5.6 şiddetinde ikinci bir deprem yaşanmış, aralarında uluslar arası yardım kuruluşları üyeleri gazeteci ve kurtarma ekiplerinin de bulunduğu 40 insan daha yaşamını yitirmiştir. Her iki depremde zarar görenler arasında 70 sendika üyemiz ve ailesi de bulunuyor.

Bölgenin mevcut elektrik, su, kanalizasyon gibi temel altyapısının büyük oran da tahrip olması, depremin etkisini artırmış, bununla birlikte aşırı soğuklar, kar yağışı gibi ağır kış şartlarının başlaması, deprem bölgesini can pazarına çevirmiş, enfeksiyon hastalıkları ve soğuklar nedeniyle yeni ölümler yaşanmasına neden olmuştur. Yeterli yardım olmaması nedeniyle yüz binlerce insan barınma ve iaşenin sağlanmaması nedeniyle başka illere göçmek durumunda kalmıştır. Yardımlar konusunda yaşanan yetersizlikler ve aksaklıklar nedeniyle üyelerimiz de mağduriyet yaşamaktadır.

Üyelerimizle yaptığımız görüşmelerde çadır, battaniye, kuru gıda ve ilaç (soğuk algınlığı, gribal enfeksiyon) aynı zamanda evi yıkılan veya hasar gören üyelerimize yönelik parasal yardım ihtiyacı olduğunu öğrendik. Önümüzdeki günlerde deprem felaketinin yaşandığı yere gidip incelemelerde bulunmayı planlıyoruz. Bu çerçevede uluslararası dayanışma kapsamında bağlı olduğumuz konfederasyon UNI’nin inceleme gezisine katılması ayrıca üyelerimize yönelik maddi, manevi her türlü dayanışma girişimi bizi daha güçlü kılacaktır.

Dayanışma duygularımızla,    

Ingilizce Metin:

Dear Neil Anderson

Head of Post & Logistics sector

 

As you may know that a very strong damaging earthquake (7.2 magnitude) occurred in the Van province in eastern Turkey on 23 October 2011, Sunday. According to the official figures 604 people died and thousands wounded while about one hundred thousand people have become homeless. While people in Van were trying to recover themselves, there has been another damaging earthquake (5.6 magnitude) on 9 November 2011 which 40 people, including Atsushi Miyazaki an international human rights aid team member and journalists, died. We, as Media Communication and Postal Union (Haber-Sen), have a branch in Van and 70 of members as well as their families have suffered from the earthquake damages.

Due to the infrastructure problems (e.g. electricity, water, sewerage system), effects of the earthquake have become more severe. In addition to that harsh weather conditions (extreme cold, snow) have caused extra deaths and inflectional problems consequently sicknesses. Thousands people had no chance but move to other places as there has been no satisfactory humanitarian aid in terms of housing and food. Our members suffer from the earthquake problems as a result of aid problems both in terms of coordination and quantity.

We have been told by our members that they are in need of tents, blankets, heater, dry food and medicines (common cold, influenza) and also financial aid for damaged buildings. We are planning to conduct a fact-finding mission in the following days. In this regard, we ask UNI to show solidarity with our members. Your presence in the fact-finding mission and any kind of contributions will make us stronger and help us to recover ourselves.

In solidarity,

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 + 10 =

Örnek Resim