Anasayfa / DUYURULAR / YPK Ek Ödemelerle İlgili Görüşme

YPK Ek Ödemelerle İlgili Görüşme

17.02.2011 tarihinde Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında 3 Konfederasyona bağlı sendikalarla, Planlama Dairesi, Hazine ve Maliye yetkilileri bir araya geldi. 

Devlet Planlamada gerçekleştirilen toplantıda KESK ve bağlı sendikalarının toplu sözleşme ısrarı nedeniyle masaya oturmama kararının haklılığı bir kez daha gözler önüne serildi. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta, “Burada radikal çözümler üretemeyiz, sorunları konuşalım” dedi. 

“TOPLU SÖZLEŞME ŞART”

 KESK Haber Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin ise, toplu sözleşme yapılmasının gerekliliğini vurgulayarak, yapılan toplu görüşmelerin sorunları çözmediğini belirtti. Beytekin, Müsteşar Yardımcısı Usta’nın, toplantının radikal çözüm üretemeyeceği yönündeki sözlerine atıfta bulunarak, “O halde bu toplantıları neden düzenliyoruz?” diye sordu.

 Beytekin şunları kaydetti:

 “Eğer kamuyu temsil edenlerin ve hükümetin niyeti iyiyse çözüm basit. 2008 yılından sonra verilmeyen ek ödemeler farkları ile verilsin. Söz konusu miktar ne hükümeti ne de devleti zarara uğratacaktır. Skala ayarlaması en üst düzeyde tutularak tüm kurumlar eşitlenerek yapılmalı. İmzaladıkları mutabakat metnine bile uymayanların çözüme niyetli olup olmadıkları sorgulanmalıdır.”

 Beytekin, haklarını almaya kararlı olan emekçilerin meydanları dolduracaklarını vurguladı.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 3 =

Örnek Resim