Anasayfa / HABERLER / CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ…

CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ…

BASINA VE KAMUOYUNA

BU BİR SUÇ DUYURUSUDUR

 CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ…

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başlamasıyla birlikte kamu hizmeti yayıncılığı anlayışıyla yayın yapması gereken TRT’nin yandaşlığını “TRT’DE TEK SES TEK ADAY VAR!” başlıklı basın açıklamamızla kamuoyuna duyurmuştuk.

Açıklamamızda RTÜK ve Yüksek Seçik Kurulu’na da çağrı yaparak “yasaları uygulayın ve bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe sessiz kalmayın” demiştik.

 Medyada “TRT’ye tarihi ceza” başlığı ile yer alan haberler bu çağrımızın kısmen de olsa yanıtsız kalmadığını gösteriyor.

Bu dönemde YSK’nın, uyarı ve yayın durdurmayı da içeren 25 ceza vermesi TRT tarihinin utanç sayfaları arasında üst sıralarda yerini alacak bir olaydır.

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararları kesindir ve itiraz edilemez. YSK kararları ile dönemin TRT genel müdürü İbrahim Şahin Başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri, Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı ile kanal koordinatörleri TRT yasasını, RTÜK yasasını YSK kararlarını ihlal etmiş. Görev ve yetkilerini kötüye kullanmışlardır.

Cumhuriyet Savcıları bu haberleri suç duyurusu olarak kabul etmeli ve yasa, hukuk tanımayan dönemin yöneticileri hakkında soruşturma başlatmalıdır.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde taraf olan tüm siyasi partiler dönemin TRT yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmalıdır.

Bir kez daha hatırlatıyoruz:

TRT’nin kasasına giren her 100 liranın yaklaşık 90 lirası halkın cebinden çıkıyor. TRT’nin harcadığı her 100 liranın 90 lirası halkın parası.Yani TRT yöneticilerinin ve çalışanlarının aldığı maaşın her 100 lirasının 90 lirası da halkın cebinden çıkıyor. TRT yöneticilerinin ve çalışanlarının maaşını hükümet değil halk veriyor. Bu nedenle TRT yöneticileri ve çalışanları halka karşı sorumludur.

“TRT yönetimi 2954 sayılı TRT yasasının yayın esaslarını belirleyen 5. maddesinin ‘k’ ve ‘m’ fıkralarını okusun yeter.

Yasa diyor ki; ‘TRT, haberlerin toplanması, seçilmesi ve yayınlanmasında tarafsızlık, doğruluk ve çabukluk ilkeleri ile çağdaş habercilik teknik ve metotlarına bağlı olmak, kamuoyunun sağlıklı ve serbestçe oluşabilmesi için kamuoyunu ilgilendirecek konularda yeterli yayın yapmak; tek yönlü, taraf tutan yayın yapmamak ve bir siyasi partinin, grubun, çıkar çevresinin, inanç veya düşüncenin menfaatlerine alet olmamak zorundadır.’

TRT yönetimini anayasaya ve kendi yasasına uygun davranmaya, kamu hizmeti yayıncılığının evrensel ilkelerine ve etik kurullarına uymaya çağırıyoruz.12.11.2014

HABER-SEN MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × five =

Örnek Resim