Anasayfa / HABERLER / ETUC'tan Anlamlı Destek!

ETUC'tan Anlamlı Destek!

36 ülkeden 85 konfederasyon ve 10 Avrupa sendika federasyonunu temsil eden Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) Kobanê ile dayanışma amacıyla bir mesaj yayınladı. Mesajın Türkçe metni şu şekildedir:

“IŞİD teröristlerinin Kobani saldırısı

Avrupa Sendika Federasyonu (ETUC) IŞİD’in saldırısına maruz kalan Kobani’de Suriye/Türkiye sınırında yaşanan gelişmelerden giderek daha da endişe duyuyor.

Uluslar arası toplumu ve Türkiye’de dâhil olmak üzere Avrupa devletlerini bu kitlesel katliamı önlemek için bir an önce harekete geçmeye çağırıyoruz. Bu vahşi saldırılar sadece Kürtlere yönelik değil, tüm inançları hedef alıyor ve Suriye ve Irak’ı kuşatıyor. IŞİD’in kadınlara yönelik şiddeti özellikle nefret uyandırıcı.

Bu konuda Türkiye’deki üyemiz Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) Kürt sorunun demokratik çözümü sürecini zora soktuğuna dair görüşüne dikkat çekiyoruz. Türkiye’de artmakta olan gerilim bile başlı başına çok sayıda kişinin ölmesine yol açtı ve bu durum bölgede bir istikrar sağlanamamasının ayrı bir bileşenini oluşturuyor. IŞİD teröristlerine böyle bir zemin sunulmamalı.

Metnin orjinali için tıklayınız

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × five =

Örnek Resim