Anasayfa / HABERLER / GÜNCEL / 4 Koldan Ankara'ya Yürüyoruz!

4 Koldan Ankara'ya Yürüyoruz!

“İnsanca Yaşam, Güvenceli Gelecek, Eşit, Özgür Ve Demokratik Bir Türkiye İçin Yürüyoruz!” şiarıyla dört bir koldan Ankara’ya yürüyüşümüz başladı!

17 AĞUSTOS

METİN LOKUMCU YÜRÜYÜŞ KOLU:

SAMSUN:

Toplanma Yeri ve Zamanı: 18 Ağustos Pazar günü saat 14.00’da Gar önünde toplanma,

Basın Açıklaması: Çiftlik caddesinden Süleymaniye Geçidine yürüyüş ve basın açıklaması

Forum: Saat 19.30’da Uğur Mumcu parkında forum

16 AĞUSTOS

Güncelleme:19.55

Polisin barikatı bir miktar geri çekmesiyle basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasının ardından Yoğrtçu Parkı’na forum yapmak üzere yola çıkıldı.

Güncelleme saat 19.22
Taksim’de kamu emekçilerine polis müdahale etti.

Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Kokrmaz yürüyüş kolunu karşılamak üzere Taksim’de bekleyen kamu emekçilerine polis yürüyüş için izin vermiyor.

“Baskılar bizi yıldıramaz”, “Toplu sözleşme hakkımız grev silahımız”, “İnsanca bir yaşan demokratik Türkiye” sloganları atan KESK üyelerine engel olan polisler, kalkanlarla ittikleri grubu Fransız Konsolosluğu önüne kadar sürdü. Mehmet Ayvalıtaş’ın ailesinin de destek verdiği eylemde, KESK üyeleri oturma eylemine başladı.

KESK üyeleri ve polis arasındaki gergin bekleyiş devam ediyor.

Güncelleme saat 17.00

Bugün (16 Ağustos) Hopa’dan Edirne’den, Manisa’dan, Roboski’den yürümeye başlayan yürüyüş kolları 4 günlük yürüyüşün ardından 20 Ağustos’ta Ankara’da buluşacak.

16 Ağustos (bugün) başlayan yürüyüş devlet terörüyle katledilenlerin isimleriyle gerçekleşiyor.

Hopa’dan başlayan yürüyüş kolu Metin Lokumcu adıyla, Edirne’den başlayan yürüyüş kolu Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz adıyla;

Manisa’dan başlayan yürüyüş kolu Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım adıyla, Roboski’den başlayan yürüyüş kolu ise Bedran-Orhan Encü, Abdullah Cömert adıyla yürüyor.

Metin Lokumcu Yürüyüş Kolu

Bugün Hopa’dan başlayan yürüyüş kolu Rize ve Trabzon güzergahıyla devam etti. KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul’un da arasında bulunduğu heyet illerde basın açıklamaları gerçekleştirerek, tüm halkı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Bugün yürüyüş kolundaki son il Trabzon’da saat 19.00’da, Meydan Parkı’nda forum düzenlenecek. Yarın ise saat 12.30’da Trabzon Meydan’a yürüyüş başlayacak.

Yürüyüşün ardından Giresun’a doğru yola çıkacak olan heyet saat 15.30’da Giresun’da yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirecek. Saat 15.30’da yürüyüş ve basın açıklaması yapılacak ve 17.30’da Ordu’da bulunmak üzere hareket edilecek.

Ordu’da ise terminalden meydana doğru yapılacak yürüyüş 17.30’da başlayacak. Yürüyüş ve basın açıklamasının ardından saat 20.30’da forum gerçekleştirilecek.

Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım Yürüyüş Kolu

Bugün Manisa’dan yürüyüşe başlayan Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım Yürüyüş Kolu, Manisa Manolya Parkı’nda gerçekleştirdikleri basın açıklamasının ardından Manisa Öğretmen Evi’ne doğru yürüdü.

Yürüyüşün ardından İzmir’e doğru harekete geçen yürüyüş kolu, saat 19.00’da İzmir Basmane Garı’ndan Alsancak İskelesi’ne doğru yürüyecek.

Yürüyüşün ardından saat 19.30’da Alsancak İskelesi karşısında forum gerçekleştirilecek.

Gece İzmir’de konaklayacak olan heyet yarın (17 Ağustos) Aydın’a doğru yola çıkacak. Saat 13.00’te Aydın’da basın açıklaması ve yürüyüş yapılacak olup, Denizli’ye hareket edilecek. Denizli’de Valilikten Çınar Meydanı’na doğru yürüyüş ve basın açıklaması saat 17.00’de gerçekleştirilecek. Ardından ise forum başlayacak.

Bedran-Orhan Encü, Abdullah Cömert Yürüyüş Kolu

Roboski’den bugün yürümeye başlayan Bedran-Orhan Encü, Abdullah Cömert Yürüyüş Kolu sırasıyla Roboski, Şırnak ve Mardin’de yürüyüş ve basın açıklamaları yaptı.

Bugünkü son durakları Diyarbakır’da ise yürüyüş Diyarbakır Sanat Sokağı’nda saat 19.00’da başlayacak. Yürüyüş ve basın açıklamasının ardından saat 19.30’da Diyarbakır Koşuyolu’nda foruma geçecek olan heyet, geceyi Diyarbakır’da geçirecek.

Yarın (17 Ağustos) saat 10.00’da Diyarbakır’dan Urfa’ya doğru hareket edecek olan yürüyüş kolu, saat 12.30’da Urfa’da yürüyüş ve basın açıklaması yapacak, saat 15.00’te ise Antep’e doğru yola çıkacak.

Antep’te yarın yürüyüş ve basın açıklaması saat 18.00’de başlıyor. Forum saati ise 18.30.

Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz Yürüyüş Kolu

16 Ağustos, bugün Edirne’den yola çıkan Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz Yürüyüş Kolu, Edirne ve Tekirdağ’da yaptıkları basın açıklaması ve yürüyüşün ardından İstanbul’a ulaştı.

edirne_jpg-2 istanbulkesk

İstanbul’da Taksim’de saat 19.00’a doğru yürüyüş ve basın açıklaması yapacak olan heyet, daha sonra Kadıköy’e geçerek Yoğurtçu Parkı’nda saat 21.00’de forum gerçekleştirecek.

Yarın ise ( 17 Ağustos) saat 11.00’de Kadıköy’den Gebze’ye doğru harekete geçecek olan heyet, 12.30-13.30 saatleri arasında Gebze’de basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirecek. Saat 18.00’de Kocaeli’nde bulunacak olan heyet, burada basın açıklaması ve yürüyüşün ardından forum gerçekleştirecek.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + fifteen =

Örnek Resim