Anasayfa / HABERLER / GÜNCEL / Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na Başvurduk!

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na Başvurduk!

TİS sürecini oldubittiye getirerek kamu emekçilerine karşı oluşturulan ‘AKP ve Memur Sen mutabakatına’ tepkiler sürüyor.

“İnsanca Yaşam, Güvenceli Gelecek, Eşit, Özgür Ve Demokratik Bir Türkiye İçin Yürüyoruz!” şiarı ile 4 koldan Ankara’ya yürüyen temsilcilerimiz bugün yola çıktı. Yürüyüş kollarımız yola çıkmadan önce illerde yaptıkları basın açıklamaları ile yangından mal kaçırırcasına, bayram arifesinde gerçekleştirilen AKP-Memur Sen mutabakatını protesto etti.

Ankara’ da DPB Önünde Eylem- KGHK’ ya Başvuru

Kültür ve Sanat hizmetleri iş kolunda yetkili sendikamız Kültür Sanat Sen bugün Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na (KGHK) başvurdu. Başvuru öncesinde KESK Ankara Şubeler Platformu tarafından Devlet Personel Başkanlığı (DPB) önünde yapılan kitlesel basın açıklaması ile kamu emekçilerine karşı varılan AKP-Memur Sen mutabakatı bir kez daha protesto edildi.

Demirkaya:“Hükümetin İcazetini Değil Kamu Emekçilerinin İradesini Temel Alın”

Basın açıklamasında söz alan Kültür Sanat Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya yaptığı konuşmada hizmet kolu olarak yaptıkları TİS teklifinin Kamu İşveren Heyeti tarafından olabildiğince daraltıldığına dikkat çekti. “Taleplerimize yer verdiğimiz TİS teklifimizin hiçbir şekilde görüşümüz alınmadan olabildiğince daraltılarak masaya getirilmesi aslında işveren heyetinin ne kadar samimi olduğunu göstermektedir” diyen Demirkaya, basın açıklamasından sonra kamu emekçilerini umursamayan bu tutuma karşı Kamu Görevlileri Hakem Kurulana başvuracaklarını ifade etti.

Konuşmasında Hakem Kurulu’na da seslenen Demirkaya “ Eğer Kamu Görevlileri Hakem Kurulu iddia edildiği gibi tarafsız bir kurulsa sorumluluğun gereğini yerine getirmelidir. Yok, eğer aklı taleplerimiz karşısında üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmez ise İşveren Heyetinden daha doğrusu hükümetten bağımsız olmadığını tescillemiş olacaktır. Bunun için buradan Hakem Kurulu’na bir kez daha sesleniyoruz. Kararlarınızda hükümetin icazetini değil kamu emekçilerinin iradesini temel almanızı bekliyoruz” diye konuştu.

Çınar: “Kamu Emekçileri Bu Al Gülüm Ver Gülüm Oyununu Kabul Etmeyecektir”

KESK Basın Yayın Sekreteri Baki Çınar ise KESK’in yıllardır Grevli Toplu Sözleşme mücadelesi verdiğini hatırlatarak “ bugün yaşananlar KESK olarak bu mücadelede ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha göstermiştir” dedi. AKP iktidarının 2011 yılında 4688 sayılı yasada değişiklik yapılırken Uluslar arası sözleşme ve anlaşmaların yanı sıra başta Anayasanın 90.maddesi olmak üzere iç hukuktaki düzenlemeleri görmezden geldiğini hatırlatan Çınar “on yıllık süreyi aşan iktidarlarında hormonlayarak büyüttükleri Memur Sen’i koruyup kollamayı amaçlayanların yaptığı yasa çerçevesinde düzenlenen sözde toplu sözleşmelerden kamu emekçilerine bir şey çıkmayacağı bu süreçte daha net olarak ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

“Kamu emekçileri, taleplerini karşılamaktan fersah fersah uzak bu al gülüm ver gülüm oyununu asla kabul etmeyecektir” diyen Çınar, kamuoyuna “müjde” diye sunulan mutabakatın ne kadar süslenirse süslensin bir yalan belgesinden ibaret olduğunu vurguladı.

KESK’in yürüyüş kollarının bugün itibariyle yola çıktığını hatırlatan Çınar, ” Yöneticilerimiz bugün İstanbul, Diyarbakır, İzmir ve Trabzon’dan Ankara’ya yola çıktı. Emek ve demokrasi mücadelemiz ve bu mücadeleye bağlı olarak Gezi Direnişinde yitirdiğimiz arkadaşlarımızın, dostlarımızın adını verdiğimiz yürüyüş kollarımız güzergâhlarındaki illerde basın açıklamaları ve yürüyüşler yapacak. Konaklama yapılan illerde ise düzenleyeceğimiz forumlarla taleplerimizi nitelikli, parasız, ulaşılabilir kamu hizmeti alma hakkı gasp edilmek istenen halkımızla paylaşacağız. Bilinmelidir ki baskının ve şiddetin olduğu her yerde direnmek meşrudur. Fiili ve meşru mücadelenin adı KESK, 2013’ün Türkiye’sinde kamu emekçilerini kapı kulu olarak görenlere ve işbirlikçilerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir” diyerek konuşmasını tamamladı.

1175118_10151779306429691_1807992569_n 1185604_10151808854699759_345906166_n 1150365_193225117521183_1781972909_n3dscf1137 fotograf-2

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − nine =

Örnek Resim