Anasayfa / HABERLER / GÜNCEL / Toplu Satış Sözleşmesine Karşı Grevli Toplu Sözleşme İçin Yürüyüş Kollarımız Yarın Ankara’da

Toplu Satış Sözleşmesine Karşı Grevli Toplu Sözleşme İçin Yürüyüş Kollarımız Yarın Ankara’da

Bilindiği üzere KESK olarak, kamu emekçilerine karşı AKP-Memur Sen Mutabakatı ile gerçekleştirilen satış sözleşmesine itirazımızı dile getirmek üzere; “İnsanca Yaşam, Güvenceli Gelecek, Eşit, Özgür ve Demokratik Bir Türkiye İçin Yürüyoruz!” şiarıyla 4 koldan Ankara Yürüyüşümüzü 16 Ağustos’ta başlatmış bulunuyoruz.

Yol boyunca illerde yaptıkları basın açıklamaları ve yürüyüşler polis devleti terörü ile engellenmek istenen Yürüyüş kollarımız 20 Ağustos 2013 Salı günü (yarın) Ankara’da olacaktır.

Her Yürüyüş kolunda KESK Yürütme Kurulu Üyeleri ve sendikalarımızın MYK üyelerinin yanı sıra kamu da taşeron-güvencesiz-4/C’li olarak istidam edilenleri, ataması yapılmayan öğretmenleri ve emeklileri temsilen katılımcılar yer almaktadır

20 Ağustos 2013 Salı Günü Ankara’da gerçekleştireceğimiz eylem-etkinliklerin planlaması aşağıdaki gibidir:

1- Yürüyüş kollarımız 20 Ağustos Salı günü, saat: 12.30’da Ankaray son istasyonu olan AŞTİ istasyonu önünde buluşacaktır. KESK Ankara Şubeler Platformu tarafından yapılacak karşılamanın ardından AŞTİ’den Çalışma Bakanlığı’na yürünecektir.

2- “Satış Sözleşmesini” protesto etmek üzere saat 13.30’da Çalışma Bakanlığı önünde yapılacak basın açıklamasının ardından saat 14.30 kadar bakanlık önünde oturma eylemi gerçekleştirilecektir.

3- Saat 14.30’da bakanlık önünden Kızılay-Güvenpark’a yürünecektir.

4- 19.00-22.00 saatleri arasında Güvenpark’ta sadece kamu emekçilerinin değil bu ülkenin tüm ezilenlerinin, emekçilerinin kürsüsü kurularak forum düzenlenecektir.

Gezi Parkı direnişinde, Roboski’de, Hopa’da polis devleti terörüne kurban verdiğimiz dostlarımızın, arkadaşlarımızın, çocuklarımızın adını verdiğimiz Yürüyüş Kollarımızı Nazım Hikmet’in dizleriyle selamlıyoruz.

Yürümek Yürümek;

yürümeyenleri arkanda boş sokaklar gibi bırakarak,

havaları boydan boya yarıp ikiye bir mavzer gözü gibi karanlığın gözüne bakarak yürümek!.. Yürümek; dost omuzbaşlarını omuzlarının yanında duyup,

kelleni orta yere yüreğini yumruklarının içine koyup yürümek!..

Yürümek; yolunda pusuya yattıklarını, arkadan çelme attıklarını bilerek yürümek… Yürümek; yürekten gülerekten yürümek…

Tüm emek ve demokrasi güçlerini, ezilen, dışlanan tüm kesimleri “İnsanca Yaşam, Güvenceli Gelecek, Eşit, Özgür ve Demokratik Bir Türkiye İçin” yürüyüşümüze-yürüyüşlerine katılmaya çağırıyoruz.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 1 =

Örnek Resim