Anasayfa / HABERLER / KALİTELİ ve GÜVENLİ HİZMET İÇİN YETERLİ PERSONEL…

KALİTELİ ve GÜVENLİ HİZMET İÇİN YETERLİ PERSONEL…

15.04.2015 tarihinde 13.00 da, İstanbul Avrupa Yakası PTT Başmüdürlüğü önünde, Haber-Sen Avrupa Yakası şubemiz personel eksikliğinden doğan sorunlara yönelik basın açıklaması yapmıştır.

Basın açıklamasını Şube Başkanımız AYŞE NOYAN okumuştur.

Basına ve kamuoyuna,

Ülkemizin nüfusu artarken, kentlerimiz büyürken, hizmet alanı katlanarak genişlerken ve PTT’de işlem çeşitliliği artarken, Kurumdaki personel sayısı bu oranda artmamaktadır. Artan iş yükü sebebiyle dağıtıcılar sağlıklarını kaybetmektedir.

Ülkemizde her geçen gün kötüye giden ekonomik durum ve vatandaşlarımızın içine düştüğü sıkıntılar, dağıtıcıların can güvenliğini tehdit etmeye başladı.

Son yıllarda ekonomik sıkıntılar nedeniyle adli tebligat sayısı arttı.

Adli tebligatı almak istemeyenler, görevini yapan posta dağıtıcılarına saldırmaya başladı. .Gün geçmiyor ki, bir dağıtıcı arkadaşımız saldırıya uğramasın! En son Adana’da dağıtıcı arkadaşımız saldırya uğradı…

Daha kaliteli, hızlı güvenilir ve çağdaş hizmet için yeterli sayıda personelin alınmasını talep ediyoruz.

PTT emekçilerinin sesine kulak verin. Biz sadece işimizi iyi yapmak, işimize, aşımıza ve kurumumuza sahip çıkmak için mücadele ediyoruz.

Yeni memur alımlarıyla; yıllardır bu kurumda ağır çalışma koşullarında, yağmur-çamur,  milli bayram-dini bayram demeden fedakârca çalışan ve her çalışan gibi idealleri, gelecek planları ve kariyer hedefleri olan dağıtıcıların, ünvanda yükselmelerinin önünün büyük ölçüde kapatılacağı kaygısı taşıyoruz. Önceki yıllarda kurumun istediği şartları tutan her dağıtıcı yılbaşında memuriyete geçerdi. Son üç yıldır bu geçişler engellendiği gibi bir de kurum içi sınav getirildi. Ve  en son başdağıtıcılık sınavlarda üç defa sıralamanın değişmesi PTT emekçilerinin kafasında soru işaretleri bıraktı.  Bu durumun PTT yönetimi kadar suçlusu olan bir diğer etken de çalışanları temsilen kurum yönetimiyle görüşen, kapalı kapılar ardında kendi bireysel menfaatleri için çalışanları satan, grevden kaçan yandaş- sarı sendikadır.

BURADAN PTT YÖNETİMİNE SESLENİYORUZ

  • Daha önceki yıllarda olduğu gibi fakülte mezunu dağıtıcı arkadaşlarımızı  sınavsız memur kadrosuna alınmalıdır.
  • Peronel eksikliğini PTT okullarından mezun olacak dağıtıcılardan sağlayın.Böylece hem kurumda çalışan dağıtıcıların tecrübesinden faydalanmış olur hem de hayallerinin, ideallerinin önünde engel olmamış olursunuz.
  • PTT’de dağıtım hizmetlerinin taşeronlaştırılmasına son verilmeli, mevcut taşeron firmaların sözleşmeleri en kısa zamanda iptal edilerek taşeron şirket çalışanları yaptıkları işin kadrosuna atanmalıdır.
  • Dağıtıcıların hafta sonu çalışması zorunlu olmaktan çıkarılmalı ve iş yoğunluğu söz konusu olduğunda 6. gün çalışma ücreti artırılarak ödenmelidir.
  • Merkezlerin norm sayısı ve cihet parselasyonu (özellikle nüfus artışı olan iller başta olmak üzere), konuyu iyi bilen ehil kişiler ve sendika temsilcilerinin katılımıyla oluşturulacak komisyonlar tarafından yerinde inceleme yapılarak belirlenmelidir.
  • Tebligat yapılmasında rakam dayatması (70-80 arası) son bulmalıdır.
  • Dağıtımda personel yetersizliğinden kaynaklanan aksaklıkların, mevcut personele daha fazla iş yüklendirilerek ve yöneticiler eliyle baskı oluşturarak giderilmeye çalışması son bulmalıdır.
  • Yöneticilerin, personele mobbing uygulaması sonucu, özellikle tebligatlar usülüne uygun yapılmamakta ve hem hukuki sorunlar doğmakta hem de vatandaş mağdur olmaktadır. Personele, yöneticilerin uyguladığı mobbing son bulmazsa, mobbing uygulayan yöneticilere karşı gerek mahkeme yoluyla gerekse kamuoyu nezdinde haklarımızın aranacağını bildiriyoruz.

Taleplerimizin karşılanmasının hizmet kalitesini yükselteceği, hem çalışanların hem de yurttaşların memnuniyetini arttıracağı açıktır. Piyasacı zihniyetin yarattığı tahribatın önüne geçene kadar mücadele edeceğimizi buradan bir kez daha söylüyor ve taleplerimiz gerçekleşmezse iş bırakma eylemine gideceğimizi ilan ediyoruz.

Yaşasın örgütlü mücadelemiz; yaşasın KESK…

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × four =

Örnek Resim