Anasayfa / HABERLER / KESK Ortadoğu Barış Konferansı’nı Düzenledi.

KESK Ortadoğu Barış Konferansı’nı Düzenledi.

Birçok ülkeden gelen katılımcıyla 28 Şubat – 1 Mart tarihlerinde İstanbul’da “barışı örgütlüyoruz”şiarıyla gerçekleştirdiğimiz Ortadoğu Barış Konferansında Arap Baharı, Filistin meselesi, Kürt meselesi, İnsan Hakları, İç Güvenlik Paketi, Kadın ve Barış konuları emek ve demokrasi eksenli değerlendirilerek, Ortadoğu’da yaşanan savaş, işçi sınıfının konumu ve eril zihniyetin bu savaşa olan etkileri tartışıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Eş Genel Başkanımız Lami Özgen yaptı. Eş Genel Başkanımız konuşmasında insanlığın gelişim sürecinin Ortadoğu’da başladığını, ancak Ortadoğu’nun erkek egemen sistemin ortaya çıkışıyla iktidar endeksli savaşların yeri haline geldiğini ifade ederek bu savaşların soykırımlara vardığını ve emperyalist devletlerin Ortadoğu’nun çok kültürlü yapısına tahammül edemediklerini dile getirdi. Ortadoğu’da adeta “üçüncü dünya savaşının”yaşandığını belirten Eş Genel Başkanımız Lami Özgen, “Ortadoğu, etnik, mezhepsel, jeostratejik özellikler barındırmaktadır. Emperyalistlerin çıkarları gereği Ortadoğu’da çözümsüzlük hali sona ermemektedir” dedi.

Moderatörlüğünü sırasıyla; Fikret Başkaya, Hüseyin Aykol, Yurdusev Özsökmenler, Ayşegül Doğan, Şaziye Köse ve Gencay Gürsoy’un yaptığı konferansta özellikle Filistin meselesi ile Rojava devriminin Ortadoğu’da barışın sağlanmasında en önemli gündem olduğu vurgulandı. Barışı örgütlemede kadınların emek ve özgürlük mücadelesinin önemine değinilen konuşmalarda, savaşın yıkıcı etkisinin en çok kadınları etkilediği dile getirilerek başka bir dünya için eşit temsiliyetle kadınların karar alma süreçlerinde yer alması gerektiği söylendi.

Konuşmaların ardından yapılan plaket töreniyle konferans sona erdi.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one + 3 =

Örnek Resim