Anasayfa / HABERLER / PTT EMEKÇİLERİ İŞ BIRAKTI.

PTT EMEKÇİLERİ İŞ BIRAKTI.

‘Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı Geri Çekilsin!’ diyen KESK’e bağlı Haber Sen, Bağımsız Haber-Sen (BASK), Türk Haber-Sen (KAMU-SEN) ülke genelinde ‘GREV’ yaptı.

ZONGULDAK

Zonguldak PTT Başmüdürlüğü önünde, Kamu-Sen’e bağlı Türk Haber-Sen Zonguldak Şube Başkanı Necmettin Bebek, Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen Temsilcisi Muhammet Çatalcam ve KESK’e bağlı Haber-Sen Temsilcisi İsmail Yıldız ile üyeleri, PTT’nin özelleştirilmesine tepki göstererek, iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Zonguldak PTT Başmüdürlüğü önünde 8.30’da başlayan eylemde eylemciler, “Sözleşmeli Köle Olmayacağız”, “PTT Halkındır Satılamaz” diye slogan attılar. PTT emekçileri, çalan davul eşliğinde bir müddet halay çektiler. PTT çalışanları ve sendika temsilcileri ile birlikte Zonguldak PTT Başmüdürlüğü önünden Zonguldak İşçi Anıt’ı önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüdüler.

ptt-calisanlarindan-pttnin-ozellestirilmesine-tepki-iha-20130327aw000866-1-t1

İSTANBUL

Sirkeci Postanesi önünde biraraya gelen yüzlerce PTT emekçisi, halaylar ve “Sözleşmeli köle olmayacağız”, “PTT halkındır satılamaz” sloganları ile eylem gerçekleştirdi. Dört sendika adına açıklamayı, TRT spikeri Özlem Merter okudu.

9704_319038741555092_132289666_n

2002_318817118243921_206670002_n

283207_319039868221646_1847550152_n

ADANA

Adana’da PTT emekçileri, “PTT halkındır satılamaz” sloganı ile  Adana PTT Başmüdürlüğü önünde grev yaptı. Bağımsız Haber-Sen, Haber Sen ve Türk Haber Sen tarafından gerçekleştirilen iş bırakma eylemine, KESK Adana Şubeler Platformu bileşenleri ve DİSK temsilcileri de destek verdi. “172 yıllık çınarı yıkamazsınız” ve “PTT halkındır satılamaz” yazılı pankartların asıldığı grevde, PTT emekçileri, “PTT A.Ş.’ye hayır”, “PTT halkındır satılamaz”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “PTT çalışanı emekçilerin”, “PTT Halkındır Satılamaz” ve “Özelleştirmelere hayır” dövizleri taşındı.

Davul zurna eşliğinde çekilen halaylar ile gerçekleştirilen iş bırakma eyleminde, sık sık “PTT halkındır satılamaz” ve “Yağmaya, talana, hırsızlığa son” sloganları atıldı.  Basın açıklamasını KESK/Haber-Sen Adana Şube Sekreteri Yusuf Kösele okudu.

DİYARBAKIR

Haber-Sen Diyarbakır Şubesi üyeleri, Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı’nı protesto etmek için Türkiye genelinde başlattıkları bir günlük iş bırakma eylemi kapsamında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan PTT Diyarbakır Baş Müdürlüğü önünde biraraya geldi. Bir günlük iş bırakma eylemi yapan posta emekçileri, sabahın erken saatlerinde davul zurna eşliğinde halaylar çekerek eyleme başladı.

Basın Açıklamasını Haber-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Sait BARAN okudu. Açıklamanın ardından posta emekçileri eylemlerini sonlandırdı.

DERSİM

Dersim’de de posta emekçileri iş bıraktı. İş bırakma eylemi davul ve zurna eşliğinde halaylar çekilerek başladı. Posta emekçileri sık sık, “PTT halkındır satılamaz”, “Susma haykır talana hayır”, “Ölmek var dönmek yok”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” ve “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları attı.

Basın Açıklamasını KESK/Haber-Sen Dersim Şube Yöneticisi Fuat Serez,okudu.

İZMİR

PTT’nin anonim şirkete dönüştürülmesi için hazırlanan yasa tasarısına karşı Bağımsız Haber- Sen, KESK/Haber- Sen, Türk Haber- Sen sendikalarının üyeleri  İzmir de bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Basmane Garı’nda toplanan yaklaşık 400 sendika üyesi ellerinde ‘PTT halkındır satılamaz’ pankartları taşıdı, sloganlar atarak, basın açıklamasının yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

izmir-13643893071

GRESUN

Tek Başına Eylem Yaptı

Haber Sen Giresun İl Temsilcimiz Şenel Kalafat diğer sendika üyelerinin destek vermesine rağmen eyleme katılmamaları üzerine Giresun PTT binası önünde tek başına iş bırakma eylemi yaptı. tek_basina_eylem_yapti

MALATYA

Malatya PTT emekçileri, PTT A.Ş yasa tasarısını yaptığı basın açıklaması ve davul zurna ile protesto etti.

ptt_asye_tepki_davul_zurnali_protesto_h21565

ANTALYA

Antalya PTT Başmüdürlüğü önünde toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Haber-Sen, Türkiye Kamu Çalışanları Konfederasyonu’na (Kamu-Sen) bağlı Türk Haber-Sen ve Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu’na (BASK) bağlı Bağımsız Haber-Sen üyesi PTT çalışanları basın açıklaması yaparak kanun tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmeye başlanmasına tepki gösterdi.

d2711481

Basın Açıklamasını Haber-sen Şube Yönetim Kurulu üyemiz Mehmet Can Çelik okudu.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa’da PTT çalışanları iş bırakma eylemi yaptı. Öğle saatlerinde ellerinde özelleştirmeyi protesto etti. Döviz ve pankartlarla Sarayönü PTT Şubesi önünde toplandı. ‘Direne direne kazanacağız’ sloganı attı. PTT Emekçileri adına basın açıklamasını Birlik Haber– Sen Şube Başkanı Mithat Özgültekin okudu.

579248_10151407445153040_2032500736_n

DENİZLİ

Denizli’de KESK’e bağlı Haber-Sen Sendikası üyelerinin, PTT’nin şirketleşmesi yasa tasarısını protesto etti. Bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.  Eylemi yapan PTT çalışanları da müdürlerini protesto etti.

Açıklamayı Haber-Sen Şube Başkanımız Alper TAŞ okudu.

headline

BURSA

PTT Bursa merkez binası önünde toplanan Birlik Haber-Sen, KESK Haber-Sen, Bağımsız Haber-Sen ve Türk Haber-Sen üyesi, slogan atarak yasa tasarısına tepki gösterdi. Sendikalar adına basın açıklamasını PTT çalışanı Yeliz Bilgin okudu. Bilgin “PTT çalışanları olarak yağma sürecine geçit vermeyeceğiz.” dedi.

484763_4867793009679_887672333_n

DÜZCE

Tek Başına Eylem Yaptı

Haber-Sen Düzce İl Temsilcimiz Yılmaz CEYLAN  diğer sendika üyelerinin destek vermesine rağmen eyleme katılmamaları üzerine Düzce PTT Merkez binası önünde tek başına iş bırakma eylemi yaptı.

sam_4860

SİİRT

PTT emekçileri Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı’nı protesto etti.

Siirt PTT binası önünde bir araya gelen Bağımsız Haber-Sen, Birlik Haber-Sen, Haber-Sen ve TürkHaber-Sen’e üye PTT emekçileri iş bırakma eylemi yaptı. Basın açıklamasını sendikalar adına KESK Haber-Sen İl temsilcimiz Abdülaziz Çivik okudu.

5598_4886564356571_147424815_n11

BARTIN

Tam gün işbırakma eylemi yapan PTT emekçileri PTT Müdürlüğü önünde  toplandı.

Basın açıklaması metnini KESK Haber-Sen Şube Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Damatoğlu okudu.


bartin_grev2
bartin_grev1

SAMSUN

dsc030871

DÜZCE

caycumada-ptt-calisanlari-is-birakti-iha-20130327aw000657-3-t

PTT Yasa Tasarısına karşı bugün (27.03.2013) üç sendikanın [Bağımsız Haber-Sen (BASK), Haber-Sen (KESK), Türk Haber-Sen (KAMU-SEN)] Türkiye genelinde iş bıraktı. Ankara’ da YKM önünde toplandı.Yapılan basın açıklamasının metni aşağıdadır.

BASINA VE KAMUOYUNA

PTT A.Ş. YASA TASARISI GERİ ÇEKİLSİN!

PTT’yi Anonim Şirket haline dönüştüren yasa tasarısı 5 Mart 2013 tarihinde TBMM’ye sunulmuş ve bugün (27 Mart 2013) itibarıyla ilgili komisyonda görüşülmeye başlanmıştır.

Haberleşme işkolunda faaliyet gösteren Bağımsız Haber-Sen (BASK), Birlik Haber-Sen (MEMUR-SEN), Haber-Sen (KESK) ve Türk Haber-Sen (KAMU-SEN) birleşmiş; geleceğimizi, aşımızı, işimizi elimizden alan bu tasarının geri çekilmesi için bugün itibarıyla ülke genelinde tüm PTT işyerlerinde tam gün iş bırakmıştır.

Hükümet, bu yasa tasarısıyla, PTT’nin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmeyi; çalışanları esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçlamaktadır. PTT’nin sunduğu kamu hizmetini sermayenin kâr hırsına teslim etmeyi, PTT emekçilerini ise köleleştirmeyi planlamaktadır. Yasal güvencelerini ortadan kaldırıp, tüm özlük haklarını Yönetim Kurulunun keyfi kararlarına bırakmaktadır. Emekliliğe hak kazanmış olan arkadaşlarımızı, bir yıl daha çalışmaları halinde alacakları ücret karşılığındaki “yüzdelik teşvikler” ile aldatıp çalışma hayatından koparmayı, PTT’yi para babaları için “dikensiz gül bahçesi” haline getirmeyi, hemen ardından da parça parça satmayı hedeflemektedir.

Oysa PTT, Posta Dağıtım Hizmetleri, Banka İşlemleri ve Lojistik (Kargo) işlemleri ile en önemli Kamu hizmetlerinden birini yerine getirmektedir ve bu yasa tasarısında “Kamu Yararı” bulunmamaktadır. Nitekim 1 Şubat 2013 tarihinde kayıtlı posta ve kargonun taşeron şirkete devredilmesiyle, 1,5 aylık süre içinde PTT’nin % 40’lık iş hacmi ve kamuoyu nezdindeki güveni kaybedilmiştir.

Kamuoyunun şunu bilmesini isteriz ki; PTT’nin Anonim Şirkete dönüştürülmesi süreci, ilk aşamada taşeronlaştırmanın önünü daha da açacak, hizmet kalitesi giderek düşecek ve pahalılaşacak, devamında da özelleştirme ile sonuçlanacaktır.

BU TASARISIYA NEDEN KARŞIYIZ:

Genel seçimlerin hemen öncesinde 200 bin sözleşmeliye “kadro” verilirken, şimdi bizim kadrolarımıza neden göz dikildi? Bizleri neden “sözleşmeli köle” haline getirmeye çalışıyorsunuz? Bu büyük bir çelişki değil midir?

Siz değil misiniz, PTT’yi bugünkü hale getiren? Personel almayarak çalışanları canından bezdiren, bizleri halkımız ile karşı karşıya getirip hizmet edemez duruma düşüren… İnsanca yaşanacak bir ücret vermek yerine kazanılmış haklarımızı elimizden alan, sefalete mahkûm eden…

Ama biz sizleri biliyoruz; Tüpraş’tan, Petkim’den, Telekom’dan, Tekel’den biliyoruz.

1995 yılında PTT’yi bölerek Türk Telekom A.Ş.’yi kurdunuz. 2005’de de birkaç yıllık kârı karşılığında özelleştirdiniz. Bu süreçte binlerce çalışanı mağdur ettiğiniz yetmiyormuş gibi Türkiye’yi dünyanın en pahalı telefon ve internet hizmeti sunan ülke haline getirdiniz. Öger’i zengin ettiniz, faturayı halka ödettiniz. Unutmadık, unutturmayacağız.

Ancak bu defa başaramayacaksınız.

Biz PTT çalışanları, bu yağma sürecine geçit vermeyeceğiz.

Asla ve asla iş güvencemizi terk etmeyecek ve ne olduğu belirsiz “statüye” geçmeyeceğiz.

İdari sözleşmelerle bizleri kandıramayacak, birer köle haline getiremeyeceksiniz.

Kazanılmış haklarımızı gasp etmenize izin vermeyeceğiz.

Emekliliğe teşvik tuzağına düşmeyeceğiz.

Bir yıl daha çalışarak alacağımız ücrete denk olan “yüzdelik teşviklerinize” aldanmayacağız.

Hükümet istiyor diye değil; kendimiz istediğimiz için emekli olacağız.

Ve bu süreçte oyuna gelmeyeceğiz!

BURADAN HÜKÜMETE SESLENİYORUZ:

Öncelikle bu yasa tasarısının derhal geri çekilmesi ve Kurumumuzun halka daha iyi hizmet verebilmesi için; acilen kadrolu personel eksiğinin giderilmesi, dağıtıcıların yıpranma hakkının geri verilmesi ve 55 yaşında res’en emekliliğe son verilmesi, yüksek gelir vergisi dilimlerimizin 657 sayılı kanuna uygun hale getirilmesi ve ücretlerimizin insanca yaşanacak düzeye yükseltilmesi gerekmektedir. Aksi halde eylemlerimiz devam edecektir!

HALKIMIZA SESLENİYORUZ:

Sahibi olduğunuz kamu kuruluşlarını ticarethaneye, sizleri müşteriye, bizleri de pazarlamacıya dönüştüren bu düzene artık hep birlikte dur demenin zamanıdır.

Cebinizdeki paraya göz dikenler için hazırlanan bu yasa tasarısına geçit vermeyelim.

Daha dün Posta Telgraf Teşkilatı’nı, Posta TAŞERON Teşkilatı’na dönüştürenlerin, ellerini ovuşturarak planladıkları özelleştirmeye, yani yağmaya/talana seyirci kalmayalım.

Yaklaşık 200 yıllık geçmişi olan değerimize, PTT’mize sahip çıkalım.

Biz, Haberleşme İş Kolunda faaliyet gösteren sendikalar olarak, bu yasa tasarısının geri çekilmesi için tüm gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız.

Halkımızı haberdar etmek için bugün iş bıraktık. Bu yasa tasarısı geri çekilinceye kadar da üretimden gelen gücümüzü kullanmaya kararlıyız.

Bu sürece duyarlı halkımızı mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz.

Saygılarımızla

27.03.2013

Bağımsız Haber-Sen (BASK)                       Hüseyin ÖNEREN

Birlik Haber-Sen (MEMUR-SEN)                Ömer BUDAK

Haber-Sen (KESK)                                       Veli Korhan RÜZGAR

Türk Haber-Sen (KAMU-SEN)                    Ahmet KURT

İMZALI BASIN METNİ İÇİN TIKLAYIN

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three − two =

Örnek Resim