Anasayfa / HABERLER / ŞEFLİK SINAVI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

ŞEFLİK SINAVI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

PTT A.Ş. tarafından Şef Görevde yükselme sınavı yapılacağı duyurulmuştur. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğine göre bu sınava başvurabilmek için;

1) Fakülte veya en az dört yıllık yüksekokul mezunu olmak,

2) Veznedar olarak en az üç yıl çalışmış olmak veya,

3) Mütercim, Başdağıtıcı veya Memur olarak en az dört yıl çalışmış olmak.

gerekiyor.

Aynı Yönetmeliğin 5. maddesinde görev grupları sayılmıştır. 5. maddenin (d) bendinde İdari Hizmetler Grubunda; “Veznedar, Memur, Koruma ve Güvenlik Görevlisi,  Dağıtıcı, Şoför,”  bulunmaktadır.

Memurlukta ve başdağıtıcılıkta 4 yılını doldurmamış ancak kurumda 4 yıl veya daha fazla süredir dağıtıcı olarak çalışan üyelerimizden bu sınava girip giremeyecekleri ya da dava açılıp açılmayacağı yönünde sorular gelmektedir.

İstanbul 3. İdare Mahkemesi’nin 2011/2294E, 2012/2580K sayılı kararında “Yönetmeliğin Görev Grupları başlıklı 5.maddesinde dağıtıcı ve memur kadrolarının aynı görev grubu içerisinde İdari Hizmetler Grubu içinde yer aldıkları, belirtilen kadroların eş değer kadrolar olduğu davacının da söz konusu kadroya atanma için aranan özel şartlardan olan 4 yıl memur olarak çalışma şartını başvuru tarihi itibariyle gerçekleştirdiği anlaşıldığından, davacının görevde yükselme sınavına katılmak istemiyle yaptığı başvurunun Posta Ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği uyarınca memur olarak 4 yıl çalışması şartı gerçekleşmediğinden bahisle reddine yönelik dava konusu işlemde hukuka ve yasal mevzuata uyarlık bulunmamaktadır.” denilmektedir. Bu kararı yazımızın ekinde gönderiyoruz.

Bu karar uyarınca İdari Hizmetler Grubunda yer alan dağıtıcılıkta en az 4 yıl çalışmış olanların şeflik sınavı için başvuru yapabileceği yönünde bir değerlendirme yapılabilir.  Ancak bu karar PTT tarafından temyiz edilmiş olup dosya hakkında Danıştay bir karar verecektir. Mahkemelerin vermiş oldukları kararlar diğer mahkemeler açısından emsal karar değildir. Önemli olan Danıştay’ın bu konuda nasıl bir karar verdiğidir. Ayrıca bu dava kişi adına açılmış bir dava olup karar sadece o kişi için bir sonuç doğurur. Hukuken PTT’yi bu karar uyarınca en az 4 yıl dağıtıcılık yapmış olan herkesin başvurusunu kabul etmeye zorlamak mümkün değildir.

Yukarıda verdiğimiz bilgiler doğrultusunda; Kurumda İdari Hizmetler Grubu içinde yer alan bir görevde en az 4 yıl çalışmış olanların öncelikli olarak bir başvuru yapması ve bu başvurusunun reddi halinde kişiler adına ayrı ayrı dava açılması gerekmektedir. Ancak henüz Danıştay’ın bu konuda bir karar vermediği ve her ildeki hatta aynı ildeki mahkemelerin birbirinden farklı kararlar verebildiği, sadece bir mahkeme kararına dayanılarak açılacak davaların mutlaka kazanılacağı yönünde bir değerlendirmenin yanlış olacağı göz ardı edilmemelidir.

ŞEFLİK SINAVI İÇİN BAŞVURU DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − 8 =

Örnek Resim