Anasayfa / HABERLER / Yaşamı Savunmak İçin 16 Mayıs’ta Soma’dayız

Yaşamı Savunmak İçin 16 Mayıs’ta Soma’dayız

İzmir’de bir basın toplantısı düzenleyen Konfederasyonumuz, DİSK, TMMOB ve TTB, Soma’da yaşanan facianın yıldönümü dolayısıyla13 Mayıs’ta tüm alanlara, 16 Mayıs’ta ise Soma  bölge mitingine katılım çağrısında bulundu.

Konfederasyonumuz, DİSK, TMMOB ve TTB, Soma’da meydana gelen maden faciasının yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilecek eylem ve etkinliklere ilişkin 7  Mayıs tarihinde DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nde bir araya geldi. Basın toplantısına Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Hasan Toprak, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, TMMOB Genel Sekreteri Mehmet Torun, TTB Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen katıldı. Basın toplantısında ortak açıklamayı DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu okudu.

Çerkezoğlu Cumhuriyet tarihinin en büyük işçi cinayetinin 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da yaşandığını hatırlatarak, sefalet ücretine, taşeron köleliğine ve iş cinayetlerine karşı yaşamı savunmak için 13 Mayıs’ta tüm alanlarda, 16 Mayıs’ta ise Soma’da olacaklarını belirtti. Türkiye tarihinde en büyük iş cinayetinin üzerinden bir yıl geçtiğini vurgulayan Çerkezoğlu, geçen zaman zarfına rağmen halen adil bir yargılanmanın olmadığına dikkat çekti.

Sorumluların bir an önce adil bir yargılanmayla hesap vermesi gerektiğine işaret eden Çerkezoğlu, işçi aileleri için bir eziyete dönüşen yargılamanın şirket yöneticileri için ise ödül olarak kayıtlara geçtiğine dikkat çekti. Çerkezoğlu, “İş cinayetlerinin durdurulması için işçiler örgütlü olmalı, sendika hakları tanınmalı dedik. Onlar ‘Sendikalı olmayın’ dediler ve sendika seçme özgürlüğünü kullanan işçileri attılar” dedi. AKP iktidarı dönemi boyunca 15 bin işçinin iş cinayetine kurban gittiğini hatırlatan Çerkezoğlu, iş cinayetlerine neden olan taşeron sisteminin kaldırılmasını istediklerini fakat iktidarının bu sistemi savunduğunu kaydetti. Çerkezoğlu, son olarak 13 Mayıs ve 16 Mayıs’ta tüm yurttaşlara alana çıkma çağrısında bulundu.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 4 =

Örnek Resim