Anasayfa / MANŞET / UNI den Haber-Sen’e Uluslararası Destek

UNI den Haber-Sen’e Uluslararası Destek

Dimitris Theodorakis, UNI Posta & Lojistik Departmanı Başkan Vekili

Değerli Kardeşlerim,

UNI Global Sendikası olarak üyemiz HABER-SEN’den yeni seçilen Genel Sekreteri Sayın İbrahim Damatoğlu’nun Türkiye’deki Posta işletmesi (PTT) tarafından zorla işyerinin değiştirildiği (sürgün) bilgisini edindik. Ayrıca, başka Haber-Sen üye ve yöneticilerinin de benzer şekilde zorla işyeri değiştirme uygulamasına maruz kaldığını öğrendik. PTT’nin pandemi koşullarının ortasında böylesi kararlar alması kabul edilemezdir.

UNI Posta & Lojistik Ankara’ya gerçekleştirdiğiniz yürüyüşte sizleri desteklemektedir. Bu haksız olan zorla işyeri değiştirme uygulamalarına bir an önce son verilmesi ve temel insan haklarınıza riayet edilmesi yönündeki çağrınıza katılıyoruz. PTT Yönetimine Sayın Damatoğlu ve benzeri durumda olan diğer Haber-Sen üye ve yöneticilerini derhal eski işyerlerine göndermesi çağrısında bulunuyoruz. PTT yönetiminden uygun bir biçimde istişare edilmeden alınan zorla işyeri değiştirme kararını durdurmak için HABER-SEN ile gerçek anlamda bir sosyal diyalog içerisine girmesini talep ediyoruz. Sendika üyelerinin işyerlerinin bu şekilde değiştirilmesi hem ulusal kanunlara hem de ILO’nun taraf olunan 98, 111 ve 135 nolu sözleşmelerine aykırıdır.

UNI Posta & Lojistik temel sendikal faaliyetleri sınırlandırmayı amaçlayan kanuna aykırı ve uygun olmayan iş yeri değiştirmelerini kınamaktadır. Üyemiz Haber-Sen üye ve yöneticileri ile dayanışma içerisindeyiz, yürüttükleri mücadelede kendilerine kolaylıklar diliyoruz.
Dayanışma duygularımla,

Dimitris Theodorakis, UNI Posta & Lojistik Departmanı Başkan Vekili

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen + fourteen =

Örnek Resim