Anasayfa / MANŞET / İnsan Hakları Eylem Planı’ndan Halk İradesine Darbe Çıktı! Sivil Darbeye Karşı Halk İradesini, Demokrasiyi Savunacağız!

İnsan Hakları Eylem Planı’ndan Halk İradesine Darbe Çıktı! Sivil Darbeye Karşı Halk İradesini, Demokrasiyi Savunacağız!

AKP iktidarı, 17 Mart 2021 tarihinde, Tek Adam Rejiminin bekası ve iktidar uğruna çok tehlikeli iki adım atmıştır.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında siyasallaşan yargı eliyle bir tweet gerekçe gösterilerek önce suç icat edilmiş, ardından ceza verilmiş ve verilen kesinleşmiş yargı kararı hızla Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na sevk edilerek okunmuş, milletvekilliği düşürülmüştür.

İşlerine geldiğinde “Anayasa Mahkemesine saygı duymuyor, kararını tanımıyorum” ya da “Danıştay aldığı kararla bombanın pimini çekmiştir” gibi söylemlerle en üst düzeyde yargıya savaş açanların şimdi “yargı sürecine saygı duyulmalıdır” demeleri talimatın sahibi olmalarını gözlerden kaçırmaya yöneliktir.

Vekilliğin düşürülmesi sadece Sayın Gergerlioğlu’na değil onu seçen halkın iradesine saldırı ve saygısızlıktır. Anayasal hakların bu tür hukuksuz ve meşru olmayan yollarla ortadan kaldırılmasıdır.

İşkence vakalarını, özellikle de çıplak arama gibi insanlık dışı uygulamaları gündeme getirmesiyle iktidarın saldırısına maruz kalan Sayın Gergerlioğlu hiç kimse arasında ayrım yapmadan yürüttüğü kararlı ve dirençli insan hakları mücadelesiyle toplumun tüm kesimlerinin saygısını kazanmıştır.

İkinci adım ise Meclis’te vekilliği düşürülen Sayın Gergerlioğlu’nun AKP’li kimi vekiller tarafından dışarı çıkarılmaya çalışılması sırasında zamanlaması, içeriği ve hedefi önceden planlanmış olan HDP’ye yönelik kapatma davası ile atılmıştır.

Ülkemiz kapatılan parti mezarlığına bir yenisinin eklenmesini hak etmemektedir. Bu adım Kürt sorununun demokratik yollarla çözümüne, barış içinde bir arada yaşam zeminlerine de büyük bir darbe vuracak, çözümsüzlüğü, toplumda etnik temelde bölünmeyi derinleştirmeye hizmet edecektir.

Ancak iktidar girdiği demokrasi karşıtı bataklıktan hala medet ummakta, sivil darbe mekaniği ile iktidardaki ömrünü uzatmaya çalışmaktadır. Bu tür darbe uygulamalarıyla korku dalgası yaratılmaya, seçme ve seçilme hakkı ortadan kaldırılmaya, tüm muhalif kesimlere gözdağı verilmeye çalışılmaktadır.

AKP+MHP ittifakının iktidarda kalma dışında bir gündemi ve amacı yoktur. Bu uğurda akla gelebilecek, gelmeyecek her türlü yol ve yöntem planlanmakta, yeri geldiğinde hayata geçirilmektedir. Parti kapatmayı zorlaştırmakla övünenler, mesele kendi bekaları olunca toplum açısından son derece tehlikeli sonuçlar üreteceği açık kararların emrini vermekten geri durmamaktadır.

Halkın iradesine, seçme ve seçilme hakkına, bir arada yaşam iradesine, demokrasiye yönelik bu saldırıya, kapatma girişimine karşı demokrasiyi, temel hak ve özgürlükleri, hukuku, bir arada yaşamı, eşitliği savunmaya devam edeceğiz. Sivil darbe uygulamalarına cevabımız daha fazla dayanışma ve birlikte mücadeleyi yükseltmek olacaktır.

Demokratik, eşit, özgür bir ülke isteyen tüm kesimleri bu girişime karşı birlikte mücadele etmeye, haklarımıza, geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz.

YÜRÜTME KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − 13 =

Örnek Resim