Anasayfa / DAVALAR HAKKINDA / VEKALETEN YÜRÜTÜLEN GÖREVLENDİRMELERİN ÜCRETİ ÖDENMELİDİR…

VEKALETEN YÜRÜTÜLEN GÖREVLENDİRMELERİN ÜCRETİ ÖDENMELİDİR…

Samsun 75. Posta İşleme ve Dağıtım Merkez Müdürlüğünde memur olarak çalışmakta olan üyemiz Müdürlük veznedarının geçici görev ile başka bir merkezde görevlendirilmesi üzerine 09.12.2015-26.04.2016 tarihleri arasında veznedar olarak görevlendirilmiştir. Veznedar olarak çalıştığı bu tarihler arasında tarafına memur maaşı ödenmiştir.

Üyemiz söz konusu tarihler arasında vekaleten yürüttüğü veznedarlık görevin maaşının verilmesi yerine asıl unvan maaşının verilmesi üzerine vekaleten yürüttüğü görevin ücretinin esas alınarak aradaki farkın verilmesi yönünde 11.05.2016 tarihinde talepte bulunmuştur. Üyemizin talebi reddedilmiştir.

Sendikamız tarafından açılan davada mahkeme “Bu durumda mahkeme, davacının vekalet ettiği veznedarlık görevi için asilde aranan şartları taşıdığının anlaşılması karşısında, 09.12.2015-26.04.2016 tarihleri arasında veznedarlık görevine vekalet etmesi nedeni ile hak ettiği vekalet ücretini tarafına ödenmesi gerektiğinden, aksi yönde tesis edilen dava konusu işlemde hukuka ve mevzuata uyarlık bulunmadığı sonucuna varmıştır.” gerekçesi ile işlemin iptaline karar vermiştir. Üyemize hak ettiği vekalet ücreti ödenecektir.

PTT A.Ş.’de vekaleten görevlendirme çok yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Personel vekalet ettirilen görevin yetki ve sorumluluklarını taşımasına rağmen vekalet ücreti ödenmemektedir. Anayasanın angaryayı yasaklayan 18. maddesi de dikkate alındığında, bir görevin gerektirdiği parasal hakların ilgiliye ödenmemesinin hukuka ve hakkaniyete aykırılığı mahkeme kararıyla bir kez daha ortaya koyulmuştur.

MAHKEME KARARI İÇİN TIKLAYINIZ

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − fifteen =

Örnek Resim